overlay
Open Bedrijvendag Ommen
zaterdag 13 oktober - 10.00 - 15.00 uur
Hotel de Zon
Mohocar
Koggel Reclame

Veel belangstelling voor de eerste Open Bedrijvendag in Ommen

Ommen – Ommen kent vele verschillende bedrijven die prachtige producten maken en vele diensten leveren. Op zaterdag 13 oktober openen vele van deze bedrijven in Ommen hun deuren tijdens de eerste Open Bedrijvendag Ommen.
‘De Open Bedrijvendag biedt een unieke kans voor de inwoners van Ommen om eens een kijkje achter de schermen te nemen bij de Ommer bedrijven’, vertelt Aline Hofstee namens de organiserende ondernemersvereniging OVO. ‘Zie wat er allemaal gebeurt, welke zaken er ontwikkeld worden, hoe het eraan toe gaat in de keuken van een hotel, hoe een productieproces werkt en wat er bijvoorbeeld bij de Larcom zoal gebeurt!’
Veel enthousiasme voor de Open Bedrijvendag

‘Toen we het idee lanceerden om een Open Bedrijvendag te organiseren, kregen we gelukkig al snel veel aanmeldingen binnen’, aldus Hofstee. ‘Vanuit allerlei verschillende takken. Zo stelt de Larcom haar deuren open, kan er achter de schermen worden gekeken bij technische bedrijven zoals de OCB, Krepla, Willpro en Installatiebedrijf Veldhuis maar is ook de toeristische sector vertegenwoordigd door deelname van o.a. Hotel de Zon en Camping De Koeksebelt’. Om een compleet beeld te vormen wil de organisatie graag dat nog meer bedrijven zich aanmelden als deelnemer aan de Open Bedrijvendag. ‘We hebben nu zo’n 20 deelnemende bedrijven, maar daar kunnen er nog zeker wel een paar bij’ vertelt parkmanager Gertjan Mollink. ‘Voor meer informatie over deelname kan men contact met mij opnemen of kijken op de facebookpagina van de Open Bedrijvendag Ommen’.
Op de fiets door Ommen
Om alles logistiek in goede banen te leiden wordt er een route uitgezet langs alle deelnemende bedrijven. ‘Startpunt voor de Open Bedrijvendag is Larcom aan de Vermeerstraat 1. Dit is ook de centrale locatie waar de stands staan van de bedrijven die wel mee doen maar hun bedrijf niet open kunnen stellen. Ook zijn hier diverse activiteiten. Vanuit hier kan men vervolgens dan op eigen gelegenheid aan de hand van de route de andere deelnemende bedrijven bezoeken’.
De Open Bedrijvendag is ook zeker interessant voor mensen die op zoek zijn naar een (andere) baan en voor leerlingen die een studie moeten gaan kiezen. Bij veel deelnemende bedrijven zijn openstaande vacatures. Ook kunnen de bedrijven tips geven over studies die goed zijn om te volgen als men een bepaalde baan zoekt. ‘Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig om er op 13 oktober een fantastische eerste Open Bedrijvendag van te maken’, sluit Mollink af.